OM wil cel voor mannen die Marokkaanse vrouwen prostitueerden in Baarn

De vrouwen werden bedreigd en mochten het geld dat ze verdienden bijna nooit zelf houden.

Yassine Z. (27) en Mohamed A. (26) zouden de vrouwen zelf vanuit Hamburg naar Nederland hebben gebracht. Ze zetten seksadvertenties op internet en dreigden naaktfoto's en -filmpjes naar hun familie in Marokko te sturen als ze stopten met prostitutiewerk.

Ook werden de vrouwen tegen hun wil verplicht de pil te slikken, zodat ze seks konden hebben zonder condoom.

[Tweet:https://twitter.com/LisanneRutgers/status/1069873862651858944]

Yassine Z. en Mohamed A. kregen precies dezelfde strafeis te horen, toch is de verdenking van het OM bij beide mannen niet precies hetzelfde. Zo zou Z. vooral één vrouw hebben uitgebuit. Daarnaast lichtte hij nog een man op die verliefd werd op de prostituee.

Z. deed zich online voor als de vrouw en hield contact met de verliefde man. Hij liet hem geld overmaken. Daarnaast begon Z. ook een hennepkwekerij in het huis van het oplichtingsslachtoffer. Die werkte daaraan mee in de hoop de Marokkaanse vrouw vrij te krijgen.

Mohamed A. wordt alleen verdacht van het uitbuiten en prostitueren van beide vrouwen. Daarnaast is er nog een derde verdachte: de 30-jarige Jordy R. Hij zou zijn huis beschikbaar hebben gesteld voor de prostitutie. Zelf zegt hij dat hij geen keuze had, maar het OM denkt daar anders over.

[Tweet:https://twitter.com/LisanneRutgers/status/1069886544339709952]

Ook had R. kinderporno op zijn computer staan. Hij gaf toe dat hij dat gebruikte tijdens zelfbevrediging. Het OM wil dat R. veertien maanden de cel in gaat, waarvan vier voorwaardelijk.

Lees meer...

Deel ons!

Close

Klik op onderstaande knoppen om ons te volgen.