Bezwaar tegen reclamemast Baarn die er toch al niet kwam

van te zijn dat de LED-verlichte zuil niet alsnog langs de A1 bij Baarn wordt opgericht.

Over het plan voor de reclamemast, die de sportvoorzieningen inBaarn ruim 60.000 euro per jaar moest opleveren, heeft de politiek lang gebakkeleid. Natuurorganisaties verzetten zich tegen de twee lichtschermen van tien bij tien meter die hoog bovensportpark Ter Eemde Eempolder in zouden schijnen. Ook buurgemeente Eemnes protesteerde vanaf de andere kant van de weilanden.

Het vorige college van Baarn, dat door dezelfde partijen werd gesteund als het huidige college, had al besloten dat die mast er gewoon zou komen. Ditvoorjaar bleek de politieke steun echter afgezwakt. Tot twee keer toe staakten de stemmen. Opmerkelijk was dat juist coalitiepartij ChristenUnie-SGP bij de tweede keer voorkwam dat de 28 meter hoge reclamemast toch nog een meerderheid kreeg.

Het plan verdween daarmee van tafel. De omgevingsvergunning lag echter nog wel ter inzage.Vandaag, een dagnadat de termijn waarin bezwaarmakers een zogenoemde zienswijze mogen indienen was verstreken,kwam Stichting Behoud de Eemvallei met een uitgebreide brief. De actiegroep onder leiding van Baarnaar Kees Koolmees wijst daarin onder meer op de openheid van de polder ende verkeersveiligheid op de A1.

De stichting heeft een zienswijze ingediend. Zevraagt daarin om geen omgevingsvergunning te verlenen en de aanvraag voor de digitale mast af te wijzen.

Lees meer...

Deel ons!

Close

Klik op onderstaande knoppen om ons te volgen.